søndag den 31. juli 2011

*snøft*


Ja, natten bliver jo ekstra lang, når man må op og sidde hver time for at tømme hornet og putte mere mentholsnask under næsen så der komme bare lidt luft ind.
   Jeg savner dengang jeg bare kunne spise et par grapefrugter og lade c-vitaminerne virke. Nu har jeg kun Ribena, hvilket også er udemærket, hvis ikke man skulle være forsigtigt med indtagelse af hensyn til tarmsystemet.
   Nu tror jeg bare jeg vil tage hul på sidste sæson af Roswell og ellers tude i hornet indtil jeg igen kan trække vejret... eller jeg går ud som et lys pga. træthed... Hvad end der kommer først.

lørdag den 30. juli 2011

Så kom d. 30. juli endelig!

Jeg er langt fra den eneste, der har ventet på denne her dag. Indtil nu har jeg heldigvis ikke hørt fra nogen jeg kender, der har fået dårlige nyheder - super lækkert!

Om tre uger starter jeg på RUC! Og om en uge kan jeg forhåbentlig begynde at pakke, så jeg kan flytte ind i min nye lejlighed ved campus!

En glædens dag er det i sandhed! 

torsdag den 28. juli 2011

Kage nr. 22 - Vanilje cupcakes med chokoladelinser


Lækkert ser det ud - og det er det også. Vaniljekage peppet op med chokoladelinser toppet med Dr. O's Chokolademousse + knuste chokolade linser på toppen.

Jeg har altid ment at al chokoladetopping giver cupcakes et trist udseende, måske man skulle købe noget Candy Melt og overtrække dem næste gang.

Der blev så meget mousse tilovers, at jeg kunne fylde et stort glas.
   Nu er planen den at jeg vil spise moussen, mens jeg ser mig noget Roswell, jeg er ved at være ved slutningen af anden sæson. Det er ved at blive spændende og det er ikke mindst søvligt.

   God aften derude!

Anmeldelse: Dr. O's Chokolademousse


Det dufter af budding! Chokoladebudding! Til at starte med ligner det også budding i farven, men den bliver gradvist lysere når man pisker den.
   Lige som sin jordbær-fætter er moussen udemærket at arbejde med, men man kunne godt ønske sig at moussen var en anelse mere stiv, når den var færdigrørt.
   Hvis man kan lide chokoladebudding vil man synes om chokolademoussen. Det er med garanti de samme smagsstoffer de har brugt, men det er ingen skam, hvis man kan lide chokoladebudding.
   Der var nok mousse til at dækker 9 muffins og fylde et stort IKEA-glad helt til kanten med mousse.

Duft
**** 
Konsistens
*** 
Smag
**** 
Mængde
****

Jeg kunne godt finde på at købe et par breve af chokolade moussen til at have i skabet til en regnvejrsdag, hvor man bare godt kunne bruge noget sødt.


* Nej, nej, nej...
** Lidt dårlig oplevelse
*** Ikke god, ikke dårlig.
**** Rigtig god oplevelse
***** ....No words... ...Mind blowing...

T-Shirt puder




Jeg har en masse gamle t-shirts, som jeg stadig er rigtig glad for, men ikke rigtig kan komme i længere. Jeg kunne aldrig finde på at smide dem ud, men de gør jo heller ikke rigtig gavn når de ligger der i skabet og fylder. Så jeg er gået igang med at lave puder af dem.


Det er enkelt nok at gå til, den eneste udfordring var faktisk at få mærket fra nakken af t-shirten til at side lige i syningen på puden. Jeg synes bestemt min Pit Droid t-shirt tager sig fantastik ud i pude form.

Hvis det endnu ikke er gået op for nogen så er jeg lidt nørdet og Star Wars var faktisk det store vendepunkt i mit liv og historien betyder stadig alverden for mig idag.
Ud på aftenen løv jeg tør for fyld, så jeg fattede saksen og klippe alt det overskydenden stof i små trekanter og fyldte to puder med det. De er noget mere kompakte og hårde end SW-puderne der har kanibaliseret jysk-pude fyld, men de er stadig fine puder.




Alle de hvide puder er færdige og jeg er ultra glad for dem. Specielt den i nederste højre hjørne, teksten er nemlig selvlysende...
                                          

Blogs


Så fik jeg endelig lavet den sidste af de seks blogs! Herligt.
   Nu skal jeg bare holde dem updaterede, men det går nu nok alt sammen. Nu er der ihvertfald også plads til de folk, der ikke gider læse mine lange spalter om alt muligt og umuligt. De andre blogs er langt mere to-the-point uden al min udenom og indenom snak.

tirsdag den 26. juli 2011

På udflugt til...

... IKEA - for første gang!

Det ikke lyv. Jeg har aldrig før været i IKEA, men jeg skal bestemt derud igen. Dels fordi de havde smidt 29 teleskopstænger væk, hvor jeg skulle bruge de tre af dem. Dels fordi de to af de seks Lekman kasser, jeg har prøvet at samle, har fejl. Men! Mest fordi det var en fornøjelse og jeg så mange ting jeg gerne ville have til mit kommende hjem.

Da bilen var parkeret og vi kiggede ud af vinduet var det en lidt sær oplevelse. Den unge sovende person på reklamen her ligner fuldstændige min bror! Jeg vil ringe til ham senere og høre om han har haft uindbudte gæster.

... spooky ...

Vel hjmme igen gør man jo status.
   Uden teleskopstængerne var der ikke så meget at slæbe på. Det der fyldt mest var mine opbevarings kasser. Jeg fik set mine kommende møbler IRL, hvilket var rart. Da vi nåede køkkentilbehøret sneg der sig et par ting ned i vognen. To store glas, til varmt og koldt, og to opbevarings bøtter (2,5 og 3,5 liter), bøtterne skal jeg helt klart have købt flere af i flere størrelser! En stooore en til flormelis ihvertfald!
   Jeg havde udset mig noget stof til gardiner i mit nye hjem, men da jeg så fik set det IRL var det overhovedet ikke, som jeg havde troet, øv øv. Det stykke af mønsteret jeg havde set gik jeg udfra var et lille hjørne af metervare. Det var så et billede af det 1,5 meter brede motiv, skaleret ned til et lille billed til netbrug. Nej, det funkede ikke. Jeg får nemlig både et smalt langt vindue og et højt og bredt vindue, så det skulle gerne være pænt i alle formater. Så nu må jeg på jagt igen.
   Jeg føler mig dog heldig, de ting der på listen stod at der var en lille chance for at få fat i fik jeg med hjem. I Outlet-afdelingen fandt jeg også en flad og en dybtallerken til dagligdags brug. Nu hvor jeg ikke længe kommer til at have opvaske maskine må jeg finde på måder, der holder opvasken nede. Hvis jeg kun har to tallerkener indenfor rækkevide må jeg jo bare vaske dem op hele tiden. Så slider jeg heller ikke på de gamle arvestykker.
   Af andre snigere var der en toiletbørst, man næsten fik i nakken, og en ny måtte til foran hoveddøren (nogen stjal nemlig den anden jeg havde), ligeledes til smidt-i-nakken prisen: 5,-
   Jeg fik også købt mig nogle ikea-poser, de er super gode til at slæbe vasketøj i! Lige nu står den ene dog med alle mine indkøb. Der er nogen tid til jeg skal flytte, men det var nemmeste at tage afsted i bilen, nu hvor min "roommate" har ferie. Han fik så købt gryder, tallerkner, bestik, kopper, glas og andet køkken-stuff, nu hvor jeg tager næsten det hele med mig.
   Jeg er lidt jaloux på hans tallerkener og bestikket, men det må blive engang nærmere påske... eller måske nærmere Skt. Hans... Service er nemlig dyrt og jeg har jo et helt sæt med fade og alt muligt andet tilbehør. Det hedder vidst nok Harlekin, det er udemærket, men jeg ved jo hvor svært det er at få nye dele, så jeg gruer altid for at smadre et eller andet. Men nu har jeg da hverdags service til mig selv. Så må Harlekin komme frem når der er gæster.

søndag den 24. juli 2011

Når det regner og vinden får ordenligt skub på...

... så sætter det gang i hænderne og kreativiteten - ihvertfald her hos mig.

Jeg har en svaghed for kasser. Specielt skoæsker. Skoene interessere mig faktisk ikke synderlig, men æsken! Alle de ting man kan gemme af vejen i dem!


Problemet med skoæsker er at dem der designer dem ikke har tænkt på at den gerne skulle pynte i mit hjem efter skoene for længes er trådt i stykker (jeg et typen der gaffa'er sko sammen igen, hvis den er rigtig god). 
   Jeg kan godt lide at have noget fancy gavepapir stående til når jeg laver custom-kagepap, så jeg klippede og klisterede og skar og malede af hjertets lyst. Nu har jeg en flot kasse til at komme alle mine hårelastikker i. De flyder nemlige alle steder fordi det kræve en stor kasse at opbevarede dem ét sted. Her er den så! Den store kasse. Jeg fik lavet lidt dumme fejl ved indpakningen, men man lærer jo noget nyt hvergang.

Et andet problem jeg lider under er, at jeg elsker øreringe. Jeg har rigtig mange, men jeg vælger altid de samme tre par at tage på. Måske, tænker jeg, at det er fordi alle mine øreringe ligger i smykkeskrin og skuffer rundt omkring. Hvis jeg nu kunne få et ordenligt overblik ville jeg måske prøve nogle andre.
   Med den tanke tegnede jeg et gitter på et stykke sort karton og lavede huller. Da jeg havde gjort det og begyndte at sætte ørering i opdagede jeg at der 1: ikke var nok plads 2: det ville være upraktisk at hænge kartonstykket op på væggen 3: der var ikke nok plads. Så jeg lavede endnu et stykke karton og klipsede dem sammen.
Jeg indrømmer at det ligner lidt en lampeskærm. Hvis jeg havde færre ørering kunne jeg måske have lavet en lampeskærm med ørering hængende hele vejen rundt i kanten. Det må blive i et andet liv.


Nu hvor det stadig er dårlig vejr og jeg havde gennemgået skuffer og skabe i soveværelset for at se hvor meget der var at pakker derinde fra, fortsatte jeg inde i stuen og hvad fandt jeg! En skoæske! En af de pænere måske nok, men den grønne farve huede mig ikke så nu er den hvis med blade på. Denne her har jeg forsøgt at betrække indeni med hvidt papir, det virker udemærket. Næste gang skal jeg dog lige have malet hjørnerne hvide inden jeg begynder at sætte papiret i.
   Nu kan jeg gemme endnu flere ting af vejen. Jeg håber, når jeg får gennemset alle mine ting i løbet af ugen får jeg ikke kun smidt en masse ud, men også fundet flere kasser.
   På nu værende tidspunkt manger jeg køkkenet, badeværelset og kælderummet (som nok bliver det værreste). Jeg har fået samlet en del tøj til genbrug og smidt en del ting ud. Jeg har også fundet en del ting, som jeg overvejer at sælge om muligt. Men det vil nok kræve at man tager på loppemarked med det eller noget lignende.


Til sidst lige et stemningens billede. Der er sikkert nogen derude der får alle mulige tanker om min person udfra det de kan se på billedet. Jeg håber at jeg - når jeg er flyttet - kan vise jer hvor kasserne hører til. Jeg ved nemlig allerede hvor de best står.

torsdag den 21. juli 2011

Gårsdagens malerier


Disse to er jeg ret tilfreds med. 42 har en sølvfarvet baggrund, men det er lidt svært at fange på billedet. Hvis du studser lidt over mit spisepinde staffeli kan jeg sige, at det virker udemærket.

Det næste her... Jaaah jeg ved altså ikke lige hvad der skete... Det gik ihvertfald ikke sådan som jeg havde planlagt. Det gode er heldigvis, at mennesker er så forskellige. Jeg kan være så heldig, at der sidder én enkelt sjæl derude som vil mene, at dette er det ypperste indenfor kunst (ja, det er ikke mig!)

125

Det har bare været en af de der dage. Jeg satte mig ned og det ene link tog det andet. Igår var det næsten lige så slemt, jeg var på plakat-rundfart. Min forsikring er ved at sende mig pengene til at købe nye for og jeg har derfor kigget på forhandlere.
   Idag var det så blogs der myldrede frem. Nu er jeg nået op på 125 blogs jeg følger med i. Der hækles, strikkes, sys, sysles, males, klippes, klistres, formes, smykkes, kages, dekoreres, fortælles og skrives i et væk på alle disse blogs.
   Til tider tænker jeg, at jeg følger med i alt for mange blogs, men kan man egentlig få for meget inspiration?
   Jeg er den type menneske der bliver hooked på billedstimulation. Mere vil have mere og jeg kan bruge timer på at kigge på billeder. Jeg har læst et sted at Blogger har en grænse for hvor mange blogs man kan følge med i, men om det var 500 eller 5000 kan jeg ikke huske. Jeg håber det er 5000, så går der lidt inden jeg skal rydde ud.

onsdag den 20. juli 2011

Kage nr. 21 - Snoopy Fødselsdagskage


Dette var en overraskelses kage til den unge dame der fyldte rundt. Hun havde set billeder af mine andre kager, da "Batman/Under the Sea"-kagen også blev bagt til samme hus følger beboerne mine projekter. Der var kage til 20 - vi var så kun 10, men så var der kage til hele ugen, hvilket der kun blev taget godt imod.

Kagen består af fire drømmekagebunde og tre lag hindbærmosse. Kagen er smurt op med kokossmørcreme - hvilket kan anbefales! Hvad jeg ikke kan anbefale er at lave den slags her om sommeren. Jeg opgav at få kanten forneden pæn for da jeg nåede derned svede kagen maximal og var helt umulerlig. Det blev dog udemærket pænt.
   Måske jeg skulle nævne at højden på kagen kom ret meget bag på mig. Der er samme mængde kage som til "Batman/Under the Sea"-kagen, men moussen gjorde den lige stykket højre. Der blev også taget billeder af kagen skåret, men dem har jeg ikke modtaget endnu.


Fødselaren har sat Snoopy ind i køleskabet, hvor Batman også bor.

*Note - Kagen blev lavet til 2. juli 2011.

tirsdag den 19. juli 2011

Overraskelse

Hmm, ja det var jo meningen at jeg skulle annoncere en vinder af min Give Away idag, meeeen jeg må nok indse at jeg endnu ikke har så stor en skare af folk der følger med til at lave den slags.


I det mindste var der en glædelig overraskelse der ventede på mig på biblioteket idag. Den ankom igår, men jeg tænkte at det kunne vente til idag at hente den. Det var nok en meget klog beslutning, for havde jeg hentet den igår var jeg ikke kommet udenfor en dør idag.
   Der er tale om at billed orgie. Jeg over at lægge en anmeldelse op af bogen, der helt sikkert skal være del af mit bibliotek i den nærmeste fremtid.

lørdag den 16. juli 2011

Fredags hygge


Jeg fordrev lidt tid med at prøve mine nye mold i går og de er rigtig gode - når man har fundet fidusen. Der gik lidt masse produktion i bladene, jeg har en del grøn fondant tilbage fra kagen d. 2. Juli - den vi stadig venter på billeder af.... Så jeg sætte Harry Potter 7 Part 1 på så jeg kunne have den frisk i erinding til jeg skal i biffen og se Part 2 i aften. Jeg er ikke så glad ved de store roser, men mellem og lille størrelsen bliver ret gode.

torsdag den 14. juli 2011

Regnevejrsboller


Regn! Øv! Ud i det generende vejre måtte jeg efter mælk og gær så jeg kunne bage mig nogle boller.



Da de endelig var færdige var det jo også det hele værd, men jeg kan virkelige ikke lide regnevejr.

Jeg tænkte at jeg ville dele min lille improvisation med jer andre derude.
   Bacis opskriften, jeg altid bruger på boller er Amo's fø's'da'esboller.

ca. 32 stk. Zennes Regnevejrsboller

Kom 4,5 dl mælk i en gryde og sæt en på lav varme.
Mål 200g foldkornshvedemel,
100g solsikkekerner,
850g hvedemel,
100g olie og
100g sukker af i en stor skål.
Tilsæt 3 æg.
Når mælken er hånd lun smuler 50g gær heri. Rør rundt så al gæren opløses i mælken.
Kom mælke-gæren i skålen med alt det andet. Rør først med maskine (håndmixer eller køkkenmonster). Sæt elektronikken til side og tilsæt 1/2 dl hvedemel af gangen til dejen er fugtigt, men slipper hænder og skål let (1-3 dl hvedemel).

Lad dejen hæve i 20 minutter.

Ælt dejen igen og lave boller i din fortrukne størrelse. *Du kan ifølge Godte pensle med mælk allerede her*

Lad bollerne hæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 200°C Varmluft så den er varm når bollerne er klar.

Hvis du ikke allerede har penslet bollerne skal det gøres nu - enden med æg eller mælk.
   Med min specielle ovn bager jeg bollerne 6 minutter og vender pladen 180° og giver dem 6 minutter igen.

Der mangler 3, så her er 29 boller

Man kunne også tilsætte revede gulerødder - det var min originale tanke, men jeg glemte alt om det da jeg fandt en pose med solsikkekerne i skabet. Det må blive næste gang.


Jeg fordrev tiden i tirsdags med at lærer mit mold at kende. Roser i marineblå og granit - dem beholder jeg nok selv. HTX-farven og sten er lige noget for mig.




Forandring fryder

På sådan en regnvejrs dag kan man nemt komme til at kaste sig over computer sysler.
  Jeg har igen ændret på bloggens udseende. Det er blevet lyst og let. Ideen er at alle mine blogs skal have samme grund form, men med forskellige farvekoder og fonte. Jeg har gået med ideen i nogen tid. Efter at have lavet logoet til Sugar Iced Heart, og hjemmesiden faldt så heldigt ud, rumlede ideeren frem og tilbage i mit kranium.


Jeg har lavet det tre sidste, så nu skal jeg bare liiige tage mig sammen til at lave de andre.

tirsdag den 12. juli 2011

God tirsdag!


En glædelig overraskelse til mig i min postkasse! Jeg ventet med længsel og ikke mindst spændt som en fjeder!

Der er både noget til smykker og noget til kager her i... Jeg tror jeg vil vente et øjeblik med af afsløre indholdet.

Jeg var i kælderen idag for at pakke mit porcelæn i nyet avispapir og papkasse. Mens jeg var dernede fandt jeg et lævn fra gamle dage. Det sjove er at sidste uge ledte jeg efter noget der viste sig at være i pose.


Stoffer! Jeg fandt alle mine rester og nogle hele stykke jeg havde glemt alt om jeg havde.


Se liiige det der orange med blomsterne på. Jeg har en nederdel i det grønne, men jeg fik aldrig lavet kjolen, som jeg havde planlagt til det orange. Det andet blomsterede stof havde jeg glemt alt om, det skulle vidst også være til en kjole.


Så jeg fik lavet mig nogle hårelastikker. Jaah, de er altså ikke lyserøde de bageste, aftensolen har lysnet dem - de er røde.

Og her er så indholdet af pakke:


Molds! Jeg har glædet mig til at prøve om det er noget jeg skal sætte penge i. Jeg har prøvet det ene mold og jeg skal helt sikker have bestilt flere.
   Det kræver lidt øvelse, men jeg har tiden for mig - for tiden.

mandag den 11. juli 2011

It's here! It's here! It's here!


Jaaah, jeg gik afsted for at hente min telefon i dagens mest extreme styrtbad - ja, det dryppede kun da jeg gik hjemme fra. Jeg har helt og fuldstændig gennemblødt da jeg nåede forretningen - FEM blokke væk!

Da det er tredje gang jeg har haft min fon til reparation købte jeg på vej hjem en Kaj-kage, så kunne jeg altid trøste spise, hvis den stadig var i udu - eller fejre det hvis den virkede. Det blev heldigvis en glædes kage. Støjen er væk, det eneste dårlige ved det er nok, at jeg ikke har nogen undskyldning for korte telefonsamtaler længere.



 I går gik tiden med at prøve nogle nye ideer af. Jeg skal helt klart øve mig på bøgerne, men jeg kan vidst sagtens lave flere rune brikker.
   Mens jeg har været uden godt kamera fik jeg også øvet mig med dem her:


Jeg venter desværre stadig på billeder af snoopykagen, men de skal nok komme op så snart jeg får dem ind i mailboxen.
   Skal lige siges at Kaj var ret lækker!


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Husk at deltage i min Give Away