fredag den 28. december 2012

DIY - Tiara


Tiara til dig eller din prinsesse!

Det skal du bruge:

Karton eller Mosskum og filt
Hobbylim

Pynt: Perler, sten, fjer, glimmer...

1: Lav en skarpelon. Du kan lave den selv eller bruge en af disse fra spoonfulBelle'sTiana's eller Aurora's. Jeg har ladet mig inspirer af Belle's.
- Husk! Hvis din tiara er til en voksen skal det være større i omkredsen. Jeg har klippet én lang strimmel, der passer så den kan limes sammen med forsiden, ligesom på billedet.
- Men! Vent med at lime tiaraen sammen til du har pyntet den.

Når du har grundformen kan du så tilsætte alt hvad hjertet lyster af pynt.

Jeg har tilsat min lidt farve ved at lime farvet filt fast og bag efter har jeg klippet et par blade af mosskummet.
Sådan så det ud til sidst, nu er den klar til nytårsfesten.

Uh! Jeg glæder mig helt vildt!

DIY - Hængepynt v.2

Det skal du bruge:

20 m gavebånd
Ståltråd
Tape

1: Klip gavebåndet i stykker af ca 80cm

2: Spænd tape ud mellem to vægtede objekter

3: Sæt gavebåndet halvt inde på tapen

4: Klip et stykke ståltråd (eller flere alt efter trådens tykkelse)

5: Fold tapen ned over gavebåndet med ståltråden i folden.

6: Tap ståltråden sammen, så det bliver en cirkel med gavebånd hængende ned hele vejen rundt.

7: Tag en stump gavebånd og klister på i toppen til ophæng.

DIY - Hængepynt

Nu har jeg fået gang i pynten! Her kommer min første DIY!

Det skal du bruge:

Ståltråd
ca. 200 meter gavebånd (alt efter længden)

1: Lav en ring af ståltråd. Jeg har brugt 3 ringe der er sat sammen med ståltråd, der er snoet om ringene flere steder.

2: Afmål en længde af gavebånd, jeg har lavet min på slum. Jeg har målt båndet af fra den ene udstrakte arm til den anden.

3: Bind båndet på ståltrådsringen.

4: Gentag 2 & 3 igen og igen. Indtil ringen er fyldt.

5: Klip fire korte stykker bånd til ophæng. Bind båndene kl. 12, 3, 6 og 9 på cirklen. Bind båndene sammen, så ringen hænger som du synes.

6: Hæng op

evt. 7: Klip til i længden.
Vælg metalisk gavebånd og se lyset danse.

Jeg har brugt: 14,- og lidt over én time.


Pynten kan selvfølgelig bruges til alle slags fester.


Imorgen vil jeg forsøge om det kan lade sig gøre med tape frem for at binde båndet, da det tager ret længe.

torsdag den 27. december 2012

Nytårs pynt - sent ud på natten

Her har I så et billed af de banner jeg talte om igår, de er endnu ikke sat på snor/bånd. Men nu var klokken også over tolv før julepynten var væk også skulle jeg lige lave indkøbsliste/budget til nytår, da vi nu skal være 10 og ikke 9 som jeg troede inden julen.
   Det går alt sammen, men jeg har altså af denne årsag ikke noget alverden.
   Her er kassen med pynte sager (jeg ved godt der er noget lyserød der stikker i øjnene, det en gammel guirlande fra andre år).
    Jeg mangler stadig de store servietter. Jeg har endnu ikke fundet nogen jeg bryder mig om i passenden farver. Det er også lige fedt da jeg ikke kan finde udad hvilken foldning skal skal anbringe den i.

Jeg kan jo af mangel på andet afsløre menuen:

Rejecocktail - en klassiker

Fondue m/ bagte kartofler - en hyggelig måde at få tiden til at gå ved madbordet + jeg slipper for at lave sovs.

Vandbakkelser m. kagecreme & Browniebund m. Limemousse og gele samt frisk frugt i grønne farver.

Jeg planlægger desuden at have en pakkeleg i baghånden, da vi ikke alle sammen kender hinanden.

Julen er ovre og skal pakkes sikkert væk

Når jeg køber julepynt har jeg en - efter min mening - god vane med at gemme æskerne. Dette virker rigtig godt til kuglerne. Der opstår bare et plads problem når jeg skal gemme alle de store flamingoæsker med små keramik nisser... Derfor røg de alle sammen ud sidste år og i stedet pakker jeg mine små venner ned i kagedåserne, der alligevel ikke blive brug udenfor julesæsonen.

På falde rebet inden jul fik jeg købt disse to skønne cupcake nisser :) Ville lige dele dem med jer. Jeg ahr købt dem i en malerbutik i Ros Have (Roskilde). Jeg nåede også at forelske mig i alle de mange flotte Brammingnisser, jeg er meget glad for, men pengepungen var løbet ud af butikken.

tirsdag den 25. december 2012

Glædelig bagjul.... Nu skal der gøres klar til årets sidste og største fest!

Julen er en særlig tid, for mig er den muligvis kun overgået af nytåret.

Jeg har surfet og surfet på nettet for at finde inspiration til nytårspynten og udvalgt har været horribelt!

Min planlægning starter allerede i august/septemper, hvor jeg begynder at surfe efter færdiglavet pynt ala noget jeg har set til et arrangement på min arbejdsplads. Det lykkedes ikke helt som jeg havde håbet. Derfor besluttede jeg mig for at det kunne jeg lave bedre og billigere selv! Såedes startede jeg mine indkøb til pynt tilbage i september. Det var også i septemper at jeg valgte tema farven, der i år er grøn, helst lysegrøn i en metallisk farve, men anden grøn kan også gå.

I julen løb jeg på hjemmesiden: Spoonful, dette er en side lavet af Disney, jeg kom der egentlig for at se på julepynt jeg selv kunne printe ud, men faldt over nytårs tingene ganske hurtigt. Jeg har allerede printet, klippet og klistret Disco-Mickey, jeg bør dog pointere at 2013 er lavet forkert, men det kan ordnes forholdsvis let med et billedredigerings program (selv med paint).
   Jeg har også allerede printet og klippet Mickey&Minnie-banner.
   Det sidste banner jeg er rigtig, rigtig glad ved, da jeg har kunne tilpasse farven til mit tema, desværre har jeg ikke kunne finde den igen på siden, hvilket jeg er ret ked af, da jeg gerne ville dele den med jer, der måske ikke lige er de store Disney fans.
   Jeg vil bestræbe mig på at dele en ny slags pynt hverdag henover de kommende dage, hvis nu der var nogen der sad og mangle noget billigt pynt - eller bare gerne vil gøre det selv selv.
   Her er ihvertfald det første tip, hvis man kan lide Disney, hent disse printables og få dem printet, klippet, klistret og trukket på snor.
    Jeg er blevet ret glad ved tanken om banner med skriftlige beskeder, jeg vil da også lave et selv, når jeg kommer hjem og igang. Banneret er helt klart noget jeg vil tage til mig nu og i fremtiden.

Imorgen bliver indlægget måske lidt sent på den, da jeg skal til julefrokost og gerne hjem til mig selv igen. Men jeg skal gøre mit ypperst.

tirsdag den 18. december 2012

9 film til juletiden

Jeg elsker film og specielt ved juletid har jeg visse favoritter.

Muppets A Christmas Carol


Dette er for mig en af de vigtigst julefilm i min samling. Jeg elsker sangene og ikke mindst Michael Caine, som Scrooge. Det er en tidløs historie og Muppets gør Charles D. ære med deres fremførsel.


Love Actually


Dette er en film jeg gerne se i november, da den begynder 5 uger før jul. Jeg elsker hvordan man følger en mængde mennesker der kender hinanden på kryds og tværs. Hvordan de takler de gode og dårlige ting der sker for dem i de fem uger (seks uger med de sidste fra lufthavnen).


Last Holiday


En dejlig livsbekraftende film - specielt for os der elsker mad. Queen Latifah er en af mine yndlings skuespiller og hun gør det utrolig godt i denne film.

The Holiday


Endnu en smuk historie og en af de ting jeg elsker aller mest ved den er musikken. Det lyder måske tåbeligt, men jeg falder pladask for Jack Blacks karakter, der indlever sig så utroligt i film musikkens gave.


Dyrelægens Plejebørn


Den dansk klassiker, jeg kan huske den fra jeg var helt lille. Specielt juletræs hjembringen gennem Lapland bringer et smil på min læbe.

Barbie: A Christmas Carol


En lidt anderledes fortolkning af Charles D.'s klassiske historie men en god en af slagsen. Desuden har jeg bare en glæde ved Barbie filmene, der i deres enkelthed tiltaler mig.

Polarexpress


En for mig episk historie om at finde julen og holde fast ved det. For det er det julemanden står for, ihvertfald for mig.

Beauty and the Beast - The Enchanted Christmas


En hver der har læst bare lidt af min blog ved hvor glad jeg er for Disney Princesses. Denne søde historie er også en af julen varmende oplevelser. Der er hyggeligt (og uhyggelige) nye figure at møde og magi.

Winter Wonderland


Denne film er hyggelig at sætte på, når man laver andre ting, den har små søde julehistorier, der varmer om hjertet.



Her var så altså ni gode julefilm, jeg altid prøver at finde tid til at se, selvom det kan være svært.

Juleknas


Skal man gøre noget.... skal det gøres i stor stil. Det er ihvertfald den devise jeg lever efter når det kommer til Vancouverkager, der er min yndings småkage. Det er desværre også den eneste slags jeg har fået lavet i år. Tilgengæld er der i masse vis af dem - til stor glæde til min hund, naboer og senere familie.

Kagerne er aller best med chokolade på, desværre er der ikke megen bordplads at gøre med. Skulle jeg have ordnet alle kagerne ville det nok have krævet fire hvis ikke fem hold mere.

Jeg laver også altid mandelsplits i chokolade - i år i fine orme fra Netto. Der er også et par stykker med cornflakes og nogle med rosiner. Det har dog vist sig, at chokoladen ikke er trængt helt ned i bunden, desværre.

Sidst men ikke mindst er der marcipanen. Jeg er blevet meget tilfreds med resultat. Det er helt sikkert noget jeg vil gøre igen, måske endda denne jul.


Sidst men ikke mindst lidt af det julepynt jeg har fået lavet i år, det er ikke meget, men det betyder meget for mig. Folk derude griner måske. Men jeg blev mindet om hvor vigtigt det er at stå ved den man er. Den 14. december var det nemlig "Wear Star Wars, Share Star Wars Day". En dag hvor man viser sin nørdethed og slår et slag mod mobning, der startede traditionen for tre år siden. En mor fortale at hendes lille pige blev mobbet af drengene på hendes skole fordi hun var Star Wars fan og fans fra hele verden stimlede sammen for at støtte familien.

Forsmag

Her er en lille forsmag på hvad der venter, når jeg får tid...

mandag den 10. december 2012

Pynt alle vegne

Jeg gik jo for to uger siden igang med at pynt op. Jeg har da også været færdig længe, men da jeg har ret travlt med arbejde og projekt, ja og julen, så kommer billedet lidt sent.

Jeg holder mig noget af en Disney stemning i år. Jeg har fået min mors udskæringer af Minnie og Mickey med nisserhuer. Jeg har også arvet en masse af min mors gamle perleting. Jeg har altid været super glad ved de to nisseskeer, der nu hænger og pynter på mit køleskab.

Jeg har også føjet en flot julekugle til samling, der har Minnie og Mickey der pynter juletræ. Af min super søde nabo har jeg fået Tiana som juleophæng. Jeg er ovenud lykkelig og skal på fredag ind i DisneyStore og se om jeg har råd til hele prinsesse flokken.
Her er så den færdig juledekoration. Jeg troede ellers at den ville være en naturtro dekoration, men sådan som det har sneet så voldsomt de sidste mange dage, må jeg sande, at den slet ikke ligner det der ligger udenfor mit vindue.


Jeg vil ønske  Glædelig Jul  jeg skal bestræbe mig på at updater med alt det jeg laver i julen af kreative ting.