torsdag den 22. august 2013

Opskrift: Marshmallow Frosting


Jeg kender egentlig opskriften fra 'Decorating cakes & cookies'  af Annie Rigg, men jeg har fået forlagt opskriften. Heldigvis er Google jo min ven, så jeg fandt den heldigvis igen - og så kom jeg også til at glæde mig til jul.

250g sukker
1 spsk vand
4 æggehvider

Ingredienserne varmes op i simrende vandbad (jeg bruger min vandbadsinsats fra IKEA til formålet). Pisk langsomt indtil sukkeret er opløst. Opløsningen skulle gerne se skummet ud. Varm opløsningen op til mindst 60°C.
Hæld opløsningen over i en skål, hvor den piskes ved middel hastighed, indtil den er stiv nok til at stå i små toppe. (Annie mener at dette tager 3 min, men det er ikke min erfaring, måske 5-6 min måske?)

Frostingen skal kommes på muffins'ne med det samme, da den stivner/får en hinde ganske hurtigt. Jeg kunne lave 36 muffins om til cupcakes med denne portion. Frostingen kan sagtens farver.

Kage nr. 51 - 'The Lord of The Rings' cupcake

Så er lysten tilbage! Efter prinsessekage orgiet er min lyst til at skabe flotte kager tilbage.

Kagen er det jeg kalder 'basic' almindelige vanilje kage med hakket chokolade i.
   Dertil kommer 'Marshmallow Frosting' som jeg har forsøgt at lave tilbage i 2011. Frostingen er stadig frisk, men jeg tror den er blevet som den skal denne gang. Jeg burde nok have pisket lidt længere, men jeg synes frostingen står flot

Jeg har lavet små blade i fondant, der skal ligne de brocher heltene i filmene får i gave. Mine er ikke tegnet med sølv i kanten. Det var planen at jeg ville lave dem med den fine kant, men jeg havde ikke lige noget alkohol i huset, så det blev bare til et dust af sølv.

Lækker, lækker ser det ud - synes jeg.



tirsdag den 20. august 2013

Udfordringer og inspiration

Det sker at man bliver idé forladt. Jeg har lovet mig selv at bage mere dette år end sidste år, men jeg gider ikke bare bage for at bage.
   Jeg er altid glad når familie og venner kommer og beder om hjælp. Det er for det meste fødselsdag folk vil have hjælp med. Det at få en opgave, med et specifikt tema eller ligende, er udfordrende og spændende. Men det er ikke noget der sker for mig hver eller hveranden måned. Så resten af tiden er det op til mig selv at finde på noget - og det er også mig der skal holde mig i ørerne så der sker noget.
   Jeg har ledt efter nogen derude, der udfordre sig selv og andre indenfor 'kager'? Jeg tænker noget ala, her er et billed, et ord, en genre, en film eller ligende også er der fri leg. Kender du nogen???

fredag den 9. august 2013

DIY - Sy en skjorte om til 'middelalderlig undertrøje'


Jeg skal til en Lord of The Ring inspireret fest i denne måned, så der var grund til at være kreativ.

Ud af en stor (i forhold til mig stor) hvid skjort, jeg har indkøbt i en genbrugsforretning vil jeg lave en lags undertrøje inspireret af dette flotte kostume:
kilde


Det er et virkelig flot kostume, men jeg har hverken tiden, midlerne, evnerne eller figuren til et sådan kostume. Jeg har derfor blandet ting jeg har med ting jeg kan lave.

Jeg har lavet en lille guide, hvis der nu var nogen der ville være hobbit eller noget andet spændende til Halloween eller et andet hyggeligt event.

Der er jo også en hyggelig lille hobbit-film på vej, man kunne udklæde sig til.


Det endelig resultat er til mit ønske. Jeg har et gammelt, hvidt skørt jeg kan tage på inden under den sorte kjole - så ligner det at jeg har en fuld hvid kjole på under den sorte. Der er selvfølgelig også en kappe, men den har jeg lavet for år tilbage - men det er heldigvis ikke noget man kan gro ud af, den slæber bare mindre henover jorden.

torsdag den 8. august 2013

Farvel småkager

Jeg har opsagt mit job i IKEA. da jeg føler at jeg bør bruge min tid på mit studie.

Jeg bagte derfor småkager i IKEA farvener (blå og gul) til mine kollegaer. Jeg skulle bruge over 100, så jeg svedte i den voldsomme sommervarme med at udstikke blomsterne og tilføje den lille plet i midten.
Jeg burde have lavet sedlerne på computeren og printet dem ud, så det så extra fint ud. Men jeg orkede ikke at finde printeren frem for at printe dem. Så jeg håndskrev alle 56 poser. Der skulle kun 52 til, men resten forsvandt da også med nogen hjem.

Sommer dovenskab

Der mangler stadigvæk nogle opskrifter fra Prinsesefesten: karmeliserede popcorn, jello, marengsbunde, sukkerbrødsbunde, hindbær mousse, passionsfrugt mousse, bolcher.... noget jeg har glemt? Sikkert.
   Det hele skyldes dovenskab. Hvem gider sidde med en varm laptop på skødet, når luften er over 19 grader.


Min squash har bragt frugt. De er så fine og gule!



Den første blev del af en dejlig lasagne.
Man kan faktisk se squashstykkerne, der stadigvæk er gule.



Udeover at vande min squash har jeg hygge mig med lydbøger. Det blev til 10, det vi fans kalder Cirklen (Magiens Cirkle, Cirklen Åbnes, Cirklen Gendannes, Cirklens Lærlinge).
Nu ligger der en stak studierelevante bøger og venter på mig, så jeg kan blive klar til studie start.

fredag den 2. august 2013

Prinsessefest: Mira's skumfiduser

Ja, roligt men sikkert kommer opskrifterne. Man skal jo ikke stress alt for meget her i varmen.

Det var ikke mig der lavede skumfiduser (ja, der var faktisk nogen af desserterne jeg ikke havde del i), så det er mest af alt opskriften der kommer her.

Opskriften er fra River Cottage og skulle give 60 stk:

1 spsk flormelis
1 spsk majsmel
125 + 250 ml vand
25 g gelantine pulver (jeg mener dog at min veninde brugte husblas)
2 æg
500 g sukker
Frugtfarve/pastafarve
evt. smagsstof

vegetabilsk olie (til bageform og kniv/udstikker)

Sigt flormelis og majsmel sammen. Smør formen (20cm bradepande) med lidt olie og drys en smule af flormelis/majsmels blandingen over det hele (ellers klister dejen fast til formen).
Kog de 125 ml vandet. hæld det over i en skål og tilsæt gelantine pulveret. Rør til opløst. Tilsæt farve, hvis ønsket.
Kom ægge hviderne i en skål.
Tilsæt sukker til de 250 ml vand blandingen og opløs fuldstænding. Kog blandinden til 122°C - brug sukkertermometer. Sluk med det samme. Anbring siruppen i et glas med varmt vand.
Pisk æggehviderne stive.
Bland gelantine og og sirup med en træske.
Pisk æggehviderne ved lav hastighed mens siruppen tilsættes i en tynd stråle (hvis man ikke har en rørermaskine anbefales det at være to om denne del). Pisk til blandingen er tyk.
Hæld massen i formen og lad stå køligt, men ikke i køleskab i 1-2 timer.
Strø flormelis/majsmels blandingen på et skærebræt, vand massen op her på. Olier kniven/udstikkeren skær/udstik stykkerne. Alle overflader af stykkerne skal drysses med flormelis/majsmels blandingen.

Note: Jeg brød mig ikke om skumfiduserne der var vend i majsmel, så vi prøvede kun med flormelis og det virkede også fint. Skumfiduserne fungerede ikke så godt til at grille, de karmeliserede ikke udenpå, men blev dog bløde inden i.

Det lyserøde og blå bjerg mellem de to opsatser er skumfiduserner, dag stadig pakket ind i film. De lyserøde var med den 'naturlige' smag, mens de blå var tutti frutti.