søndag den 27. oktober 2013

Halloween: Græskar og Sukkerroer

Det blæser desværre for meget til at jeg kunne få lys i roerne, men Jack er der fut i.

Kniven smuttede lige en enkelt gang, hvilket desværre kan ses, men jeg er alligevel glad for min Jack-o-lantern.
"You've been Boo'ed"

Af en eller anden grund glemte jeg en ' i "boo'ed" men det må jeg lige ordne imorgen.

Udtrykket er jeg støt på under al min research i august, men jeg kan ikke huske præcis hvor.

Halloween: Popcorn horn

Jeg beklager det meeeeget dårlige billed, tror ikke mit kamera kunne lide alt det genskær.

Jeg har lavet kræmmerhuse/horn til at have popcorn i til halloween på lørdag. Jeg har brugt frokostfolie (som kan findes i en bred rulle i SuperBest) og tape

Jeg har fået hjælp af denne flinke dame på YouTube

Der står 10 horn i én kasse (det er en halv thekasser fra Søstrene Grene). De det pakket løst ind i silkepapir fra IKEA.

Halloween: Fluffy monstre

Pom-pom'er med øjne på, så har du søde/skræmmende monstre til en måske lidt barnlig halloween.

tirsdag den 15. oktober 2013

Halloween: Kranier

Jeg har via firmaet grafical indkøbt tre kranier, da jeg fik dem hjem med posten ønskede jeg med det samme at jeg havde bestilt flere! De er ret gode, det kan man jo ikke altid vurderer udfra billeder.

Jeg har malet hele det ene kranium i bronze, mens de to andre er bronze indeni, mens de bliver hvide udenpå.
De hvide måtte males to gangen, men jeg tror ikke det er unormalt med hvidt. Det er fristende at male alle kranierne i metal skindende maling, men jeg tror effekten bliver bedre med det hvide. Planen er at gemme kranierne, så kan jeg jo male dem anderledes næste år.


Opskrift: Pleskener

Så simpelt, så lækkert.

Pisk 3 æg med 180g sukker.
Vend 180g mel i.

Sæt på bagepapir med theske, bemærk at dejen flyder ud.

Bag 5-7 min v/ 200°C

Småkagerne hænger let fast på papiret, når de skal af.


De afbillede småkager er farvet med gul og rød.
   Jeg opdatere med et billed af småkagen uden farvestoffer i, når jeg får lavet en omgang af dem.

Halloween: Pleskener

Jeg ææælsker pleskner af to, ah tre, grunde. 1) De kræver kun 3 ingredienser. 2) De tager ingen tid at lave. 3) De smager lækkert.

Jeg kan ikke beskrive oplevelsen af pleskner, men anbefaler at det prøves af.
   Jeg bagte første gang pleskener i huskundskab i folkeskolen... Ja, det er ihvertfald 10 år siden hvis ikke 15, det kommer lidt an på hvilket klassetrin det var.
   Jeg har ikke bagt pleskener i mange mange år. Nu står der to dåser af dem ude i køkkenet og jeg frygter at de ikke holder til halloween.

Hvis pleskener er helt nyt for dig må jeg nok lige tilføje at disse er indfarvet med gul og rød for at få orange, den røde er ikke rørt helt ud, da det giver lidt farvespil i småkagen.

Jeg håber at få tid til at tegne ansigter på småkagerne inden festen, men det hele afhænger af tiden.

søndag den 13. oktober 2013

På falde rebet...

Tidligere idag, lod jeg Morgan trække mig omkring på en længere tur. På vejen hjem samlede jeg nødder og andet godt til min juledekoration - jeg havde taget en pose med til formålet heldigvis. Fuglene og egerne havde allerede gjort et stor indhug i nødderne, så du skal ud nu (ja, ikke lige nu, nu, men du vej, snareste muligt) eller løber alle de frække udendørsvæsner med de gode nødder.

Det må være nok indlæg for i.. nat er det jo blevet. Må heller kravle ind under sovetæpperne. Morgan ligger allerede og snorker i sin kurv ved min side.

Halloween: Lysestager

Jeg har efterlyst tømme vin og alkohol flasker hos naboerne, jeg havde allerede scoret en også kom der besked om at jeg kunne hente to mere, så jeg er ret glad - men jeg vil have flere!

Jeg har brugt aftenen på at få stearin til at løbe ned af flaskerne, så de ser godt brugt ud.

Jeg har brugt et ekstra lys til at smelte stearinen på sidden af de lys der sidder i flasken. Jeg synes det har virket ganske udemærket.

Halloween: Klip og klister

Sidste år klippede jeg en smule græskar og flagermus, men i år går jeg lidt heftigere til værks. Jeg håndtegner oftest mine skabeloner. Jeg starter oftest med at google objektet, også muligvis 'template' for at få nogle forskellige tolkninger af hvordan man tegner en figur af objektet. Jeg har tilbage da jeg lavede Batman-kage kigget meget på flagermus-logoet der er blevet brugt til Batman gennem årerne. Jeg har derfor en del erfaring med at lave flagermus, så jeg behøvede ikke så mange skabeloner til dem.
Jeg tegnede et godt græskar sidste år, så det har jeg scannet og lavet i en større og mindre udgave end originalen. Det sidste var edderkoppen, som jeg også har håndtegnet og lavet større udgaver af.
Et lille skridt på vejen til en flagermuse sværm også har en edderkop sneget sig ind i billedet.

Jeg har lavet en printable til de grønne skabeloner på billederne henover. Jeg anbefaler at printe skabelonerne på en hent upassende farve karton, så de letter kan findes mellem alle de stykker karton man ender med at have liggende på bordet.
   Hvis man skal klippe med børn bør jeg nok sige at edderkoppen er svær at få pæn i bid-enden med en saks, denne del er nemmer med en dertil-indrettet kniv.

Skabelon

Hytten er pyntet

 Jeg er typen der køber pynt, når halloween er over og pynten er billig - man er vel studerende. Mit udvalg er ikke voldsomt, men det giver en hvis stemning, specielt når der er lys i mit lille haunted house, som kaster skygger. Sidste år samlede jeg blade som efter års pynt, jeg har allerede udvidet samlingen med et par nye, men de fleste af bladene er fra sidste år.


Edderkoppen her er ny - og hjemmelavet selvfølgelig. Jeg synes den spreder den uhyggelige stemning ganske glimrende.

Og et aften biled skal der jo også til

torsdag den 10. oktober 2013

Det regner med bøger i efteråret....

Suk, den kom og imorgen ryger den afsted igen.... Jeg var virkelig imponeret over at 'House of Hades' udkom igår og bogen ankom idag!
Det var dog kun en glædelig oplevelse indtil jeg åbnede pakken. Jeg synes tit jeg får bøger med folder og fejl generelt når jeg handler på nettet. Jeg er pænt på om erstatningen vil være bedre - og om jeg må sende 'Battle Magic' retur når den ankommer... Ja den skulle så være kommet idag, den er afsendt fra Amazon seks timer før 'House of Hades', men alligevel kom 'HoH' først... Dertil kommer at 'BM' udkom for to uger og én dag siden.... Der er forskel på folk...

onsdag den 9. oktober 2013

Halloween: Små skræmmende godbidder

Jeg er  så småt i gang med de indledende øvelser til halloween. Små kager kan heldigvis godt laves i forvejen, så jeg har været i gang med yndlings småkage opskriften.
For at få lidt forskellig smag har jeg, i den orange skål vanilje udgaven, i den blå kakao udgaven og i den grønne lakrids.

I kakao udgaven er vaniljen udskiftet med 2 spsk (jeg startede med én, men det var ikke nok) kakaopulver og masser af sort pastafarve.
I lakrids udgaven er vaniljen udskiftet med 3 spsk lakridspulver, men det bør nok kun være 1,5 spsk - de er lidt stærke.
Jeg har kommet perlesukker på vanilje spøgelserne, mens de to andre ikke får nogen pynt før senere.
Og slut resultatet, jeg må nok lave flere flagermus, de er nemlig ret gode og der blev ikke så mange af dem - efter mine standarter altså.

Deltager antallet er oppe på 14, så det begynder at ligne noget.

torsdag den 3. oktober 2013

RUC's Årsfest

På Engelsk, hvor jeg går for tiden, har man tradition for at lave et sammenskudsgilde som opvarmning til RUC's Årsfest.

Jeg kunne selvfølgelig ikke lade vær med at klippe-klistre lidt. Jeg brugte universitets logo og logoet for årsfesten, der er tale om henholdsvis en koral og en elg.

Mine medstudererne og de forlæser der deltog satte pris på pyntet. Jeg blev ikke helt tilfreds, men det bliver jeg jo sjældent. Man kan altid selv kritiserer et og andet.


Halloween: Indbydelser


Enhver fest starter med, ja, en hel del indbydelser. Jeg har fået afleveret de sidste af mine - tror jeg. Jeg har både været ude med papirudgaver og måtte ty til internettet i andre tilfælde.
   Jeg har lavet invitationerne på computer. De orange er printet på orange karton, hvor jeg så klistrede det hvide papir med tryk på den anden side.

Forberedelser er igang og jeg regner med at weekenden skal stå i småkagernes og lektiernes tegn.