lørdag den 30. april 2011

Blog dos 'n' don'ts

Nu har jeg surfet rundt i... seks en halv time... som tiden dog flyver. Nå, men det er jo meget hyggeligt at sidde og se hvad andre ude i verden har gang i MEN! Der er bare nogle ting man ikke bør gøre det værende hvis man har en blog eller en hjemmeside.

1: INGEN musik! Ingen, over hele hovedet inden mærkelige lyde! Du sidder måske der og bliver fornærmet, men det er død irriterende uanset hvor god du synes sangen er eller hvor sjove lydene er. Jeg sad og hørte musik, men det måtte jeg opgive indetil jeg havde fundet alle de blogs der have lyde tilknytte.

2: Ingen små hjerter eller stjerner eller hvad du nu kan finde på der følger efter musen rund over hele skærmen. Det er så provokerende at se på, Gudinden være lovet for at det er næsten er gået helt af mode. Hvis du tænker på at sætte sådan en lille kode ind i dit script: DON'T

3: Scrolle er 10 gange bedre end at klikke. Jeg ved godt når man har en blog med en masse billeder så tager det længe at load, men det er at fortrække frem for at skulle klikke hver 30 sec.

Ahhh... Det var rart at få det ud! Det skinner måske igennem at jeg har en uddannelse der omfatter webdesign, men det er altså en arbejdsskade! Ligesom det at finde fejl i film, eller fejl i undertekster... Jeg siger ikke at jeg er verdens mester i webdesign og alt det der, men man de tre ting jeg har listet kan drive folk væk fra ens site i vrede, det er der vel ikke nogen der ønsker ved??

Spring shopping!

Jeg kan godt lide at shoppe, meeeen jeg er ikke helt som de andre piger når det kommer til hvad jeg kan lidt at shoppe... en top ti ville se således ud:

  1: Elektronik (tv-computer-kamera)
  2: DVD'er
  3: Bøger
  4: Kageting
  5: Bræt/kort/brik spil
  6: Prinsesse-ting (Disney)
  7: Hobby artikler (stof, papir og plastik)
  8: Køkkenudstyr
  9: Møbler
10: Nipsting

Jeg ved ikke noget bedre end at komme ind i en butik med elektronik, alt hvad man kunne ønske sig til sin computer, afspiller til tv'et, tv i det hele taget, kameraer både foto og video... Dertil kommer duften når man pakker en helt ny del til computeren ud, det dufter ... ubeskrivelig godt, den lugt slås kun af lugten af helt nye eller meget gamle bøger... Uhmmmm...
   Måske sidder du der og tænker: "Hvad med tøj?! Og Sko?!" Dertil må jeg indrømme at jeg da godt kan gå ud og kigge på tøj, men det gør mig ikke glad, mest fordi jeg kan aldrig rigtig lide moden, jeg kan heller ikke passe den - dertil er mit brystmål, mit taljemål og min sko størrelse alt få store.

I dag var det jo et dejlig vejr, så jeg tog bussen indtil Vesterbro st. og gik til SpecialKøbmandens nye butik på Frederiksberg. Butikken har desværre ikke så stort udvalg som den på Østerbro havde, men det går nok, spørgsmål er om jeg gider gå den der kilometer fra Vesterbro og til butikken ret ofte? Man skal jo også tilbage igen.
   Nå, tilbage ved Vesterbro st. gik turen i den modsatte retning til Fantask, jeg er nemlig lidt af en bognørd. Her afslører jeg nok også mig selv for alvor, for jeg fik endelige indkøbt "The Immortals" serien til min samling, så nu mangler jeg kun fire bøger i Tortall-universet og ni bøger i Cirklen på engelsk, så er samlingen komplet - Fantask har så bare ikke de 11 af de bøger jeg mangler... Typisk!
   Der var en sidste ting jeg var taget afsted for at finde og den opdagede jeg i FætterBR : PollyPocket har den perfekte størrelse! Jeg skal lave en prinsesseborgskage til min kusines fødselsdag, så jeg synes også der skal være en prinsesse :) Bare en lille en altså. Jeg var så heldig at en anden kunde (sikkert en noget mindre en end jeg) havde åbnet pakken på en af de der overraskelses Polly'er og hende der var i pakken passede perfekt til formålet.
   Skulle lige i Netto på vej hjem og der fandt jeg så liiiige to DVD'er jeg manglede, lidt heldig kan man jo være :D



Så fra toppen: Tamora Pierce: The Immortals 1-3-4-2 (fik lagt dem forkert op), Asterix og Britterne Crank, Patricia Brigg: Hunting Ground, Lilla farvepasta, rød farvepulver, lys guld farveglimmerpulver, 14 runde udstikker, 3 firkantede udstikker, PollyPocket.

Det var en hyggelig tur, men da jeg har gået over tre kilometer er mine fødder ret gale på mig nu, jeg har heller ikke gået i sandaler siden sidste sommer. Nu jeg vil tage et glas kold cola og nyde de der glædes-stoffer jeg har sluppet ud i min organisme fordi jeg har brugt en masse penge og det uden at smadre mit budget ;)

God weekend!

Det sidst farvel


Så er det ovre. Der var mange pæne ord og masser af kram. Jeg fik de to æsker chokolade sammen med et gavekort til Bog&Idé. En af mine kolleger fortalte mig senere at Styrmanden faktisk havde været ude og købe mig noget god og ret dyr vin, han tænkte først næste morgen på at spørge nogen der kendte mig om jeg over hovedet drak vin - hvilket jeg ikke gør, jeg drikker ikke noget alkohol overhovedet. Kunne heller ikke forstå at han rendte rundt og var så stresset der om morgenen :) Hehe
   Mine kolleger grinte af mine kager, de syntes det var både humoristisk og lækkert at jeg havde gidet bruge tid på det. Enkelt jokede med at ville gemme redningskransen til de selv kastes over bord :D Galgenhumor er jo også humor.

torsdag den 28. april 2011

Kage nr. 12 - Royalbryllups cupcakes

Nu jeg havde lidt ekstra muffins kunne jeg ikke lade være med at blive lidt royalist...


Igen er det chokolade muffins med Marshmalow Frosting
Masser af fondant hjerter og to sølvmalede kroner til pynt.



Kage nr. 11 - "JFDSS-HOLTJA" kage

"Jeg Forlader Den Synkende Skude - Held Og Lykke Til Jer Andre" kage også kaldet farvel kage.

Jeg forlader mig job efter to et halv år og en sjat. På arbejdspladsen er der opstået en del maritiminspirerede titler, chefen er Kaptajnen (for tiden er han dog Admiral, da han styre mere end et skib), souschefen er styrmand også videre... Skibet sejler ikke super godt, det er en gammel skude og redderiet har besluttet at de ikke vil ofre de store summer på os (der er kommer en ny hurtig færge til næste år, som vil stjæle vores passagere). Det dårlige vejre i vores lille sø har så ført til at jeg måtte gå planken ud.

Det positive er: Kage!

Her er det chokoladekage med noget der hedder Marshmallow Frosting (kilde: decorating cakes & cookies - Annie Rigg)
Eftersigende skulle det blive til skumfiduser... Ligenu smager og ligner de det der er inden i flødeboller - det er bare nemmer at lave ;)
Redningskransene er fondant, det er hænderne også.


lørdag den 23. april 2011

Kage nr. 9-10 - Påskekager

Påsken er en god tid til kager. Jeg er ikke selv kristen, men jeg kan godt være med til al hypen omkring kyllinger, lam og nyttede harer - og chokolade...

Som dele barn (eller hvad man nu kalder det når ens forældre bliver skilt når man er fyldt tyve) måtte jeg jo lave to kager. Kage nr. 9 (til venstre) er vaniljekage med chokolade stykker m/ mørkchokoladesmørcreme. Kage nr. 10 (til højre) er chokoladekage med chokolade stykker m/ hvidchokoladesmørcreme.





tirsdag den 19. april 2011

Criminal Minds og fondantroser

Er der noget bedre end at slappe af med en god tv-serie? Criminal Minds er en af mine farvoritter.
Nu hvor jeg sad og slappede af kunne jeg jo lige så godt øve mig lidt. I går så jeg en tutorial på YouTube og forsøge at lave et par fondantroser (de gule). Så jeg øver bare videre, der skal nok komme en lejlighed til at bruge mine nye talenter.

Jeg er ved at have fundet teknikken til at få kronbladene rigtig tynd.
Det er faktisk en ganske hyggelig ting at sætte hænderne til, når man ser reruns.

Kagerne - indtil nu...

Jeg har snart været kagegal i fire måneder og det er da blevet til et par kager. Så her kommer en kort gennemgang


Kage nr. 1 - Nytårskage

Banankage m/ kakaosmørcreme
Overtræk: Fondant

Hundene står her hjemme til pynt i en klar plastik æske.








 Kage nr. 2 - Sønderjysk kagebord

Gulerodskage m/ kanelsmørcreme
Overtræk: Fondant

Jeg fik desværre puttet for meget mælk i smørcremen så den løb af kagen, men bamsen blev ok. Værtinden fik den som gave.

Kage nr. 3 - Feriekage

Chokoladekage m/ vaniljesmørcreme
Overtræk: Fondant.

En kollega skulle på skiferie og fik mig til at lave kage. Grisen fik hun med hjem til samling.













Kage nr. 4 - HTX Reunion

Drømmekagebunder m/ hindbærsmørcreme
Overtræk: Marcipan

Pynten er det jeg er gladest ved huen og bøgerne.
Selve kagen gik helt galt. Jeg blev for sinket en time hvor efter jeg opdagede at jeg havde den forkerte deadline i hovedet - så der røg endnu en time. Men mine klassekammerater var meget over bærende! De sys bare den var sej!


Kage nr. 6 - Mor-Søn Fødselsdagskage.

Drømmekagebunde m/ nougatsmørcreme
Overtræk: Fondant.

Holy Cow! Det tog længe at lave! Men resultatet er der ikke noget i vejen med. Den smagte efter sigende også godt, der er vidst ikke mange rester (selvom den var én ud af tre kager)










Og den anden side.            Batman er marcipan inden i.
Kage nr. 7 - Træfmødekage

Pistaciekage m/ hindbærsmærcreme
Overtræk: Fondant.

En hver kagelejlighed skal udnyttes! Her forsøger jeg mig førstgang med Royal Icing! Sejt stuff!
Kage nr. 8 - Posttræfmødekage

Chokoladekage cupcakes m/ frisk Royal Icing

Vi får altid kage til Træfmøder og jeg sad lige og legede lidt med mine udstikker.

Hvorfor???

Hvorfor en blog? Jeg har længe tænkt på at lave en - altså selv selv - men nu hvor min kagemani er gået helt agurk er det nemmer at holde styr på dem hvis man selv har en blog.

So here we go!