fredag den 22. november 2013

Opskrift: Karamel popcorn

Jeg må tilstå at jeg ikke selv stod med opskriften. Det var derimod min smukke chef-assistent, der stod for det med popcornene.

Opskriften, hun har skrevet ned, lyder:

2 poser poppede popcorn
115g smør
226g sukker (kan laves me halv alm. sukker, halv brun farin)
evt. pastafarve
0,5-1 tsk bagepulver
1dl glukose sirup

I en stor gryde smelt smør, sukker, glykose sirup og bagepulver.
Lad massen simre i ca. 5 min (sæt ur) og rør IKKE imens.
Læg bagepapir på bordet, ca. 3 meter.
Når uret ringer - tag en håndfuld popcorn ad gangen og vend i karamellen. Hvis du hælder alle popcornene i med det samme risikere man at de upoppede korn sprøjter karamel i ansigtet på en.
Når alle popcornene er kommer i karamellen kan massen hældes i et tyndt lagt på bagepapiret. Pil popcornene fra hinanden til stykker, der er til at komme i munden.

Ingen kommentarer: