søndag den 1. maj 2016

Opskrift: Fufu-kage

Denne kage har vidst nok et mere officelt navn, men jeg ved ikke hvad det er. Da jeg har opskriften fra min Fufu (farmor) hedder den Fufu-kage - den har intet med afrikansk fufu at gøre.

Ønskes kagen i en springform bør opskriften halveres ellers bliver kagen ikke bagt ordenligt.

Dej 1:
250g smør
200g sukker
Piskes

4 æggeblommer
Piskes i

2 mælk
150g mel
3 tsk bagepulver
Kom våd og tørt i på skift
Hæld dejen på bagepladen/formen (huske bagepapir, den klistre).

Dej 2:
4 æggehvider
300g sukker
2 tsk vaniljepulver
Piskes
Hældes ovenpå dej 1

100g hakkede nødder (kan undlades)
Drysses på dej 2

Bages ved 200°C nederst i ovnen i ca. 30 min

4dl fløde
Piskes

4dl creme fraiche
Vendes i fløden
Kom på den 100% afkølede kage (ellers løber cremen af igen)

Pynt med frisk el. dåsefrugt.

Ingen kommentarer: